Vila de vară din California se amestecă cu peisajul viu

O luncă inspirată de vacanță, îmbogățită de stejari uriașe, a fost locul perfect pentru această vilă de vară din California, proiectată de Turnbull Griffin Haesloop. Oferind un echilibru perfect între interior și exterior, această reședință în Sonoma se amestecă cu peisajul viu. O zonă în aer liber cu piscină și un iaz natural adaugă imaginea unui refugiu de vară unic.

"Spațiile, bucătăria și spațiile de sprijin sunt adăpostite sub un acoperiș viu, care leagă vizual casa de mediul înconjurător", au spus arhitecții. "Un acoperiș subțire plutitor ajunge peste spațiul primar de locuit în aer liber pentru a încadra intrarea și a crea un prag dramatic de la curtea mașinii în iazul dincolo."

Diversitatea materialelor și texturilor adaugă la o dinamică generală impresionantă. Datorită abundenței de lemn și a decorului original, spațiul de living și bucătăria în plan deschis este la fel de primitoare pe cât se întâmplă.

Sustenabilitatea și eficiența energetică au fost în centrul proiectului. Strategiile pasive de răcire, inclusiv un acoperiș răcoros, un acoperiș de locuit, o izolație grea, ferestre funcționale și console mari permit casa să rămână confortabilă fără utilizarea aerului condiționat ", au explicat arhitecții. "Pompele electrice de căldură cu energie fotovoltaică furnizează apă caldă pentru căldură radiantă în interior și panourile solare de apă caldă oferă apă caldă pentru piscină." [Informații oferite de Turnbull Griffin Haesloop Architects; fotografie de Matthew Millman]

Autor: Simon Jenkins, Poștă Electronică

Lăsați Un Comentariu