Casă de vacanță de familie provocată de un site de deșert

Natura ne provoacă în mod constant și că "cum evoluăm și găsim soluții noi pentru problemele vechi, extindem cunoștințele și vină cu concepte ingenioase. Arhitecți și acum capabili să facă față diferitelor condiții dificile ale locației. De exemplu, Casa C14 este o casă de vacanță construită în Huentalenquen, Chile. Este înconjurat de un pământ stâncos, de cactuși și de dealuri mici, dar asta nu-l oprește să profite din plin de zona.

Casa a fost construită între 2014 și 2015 și a fost proiectată de nüform, un studio de arhitectură pentru care fiecare proiect este special. Acestea se concentrează pe stabilirea unei relații de prietenie între casele pe care le construiesc și împrejurimile lor, iar Casa C14 este reprezentativă în acest sens.

Casa are o suprafață totală de 130 de metri pătrați, organizată pe un singur nivel. Partea interesantă în acest caz este fundația care ridică casa și formează o rampă înclinată în continuarea punții în aer liber.

Un efect vizual interesant este creat datorită utilizării lemnului și a betonului pentru fațadă și cadrul casei. Se trasează o linie dreaptă, făcând fundația să pară mai înaltă. Ferestrele, totuși, oferă o privire asupra structurii actuale a interiorului.

Această casă de vacanță a fost construită pentru o familie cu patru copii. A trebuit să fie spațioasă și prietenoasă cu familia, dar a trebuit să arate o mulțime de respect față de sit și peisajul înconjurător. Totul în designul său vorbește pentru asta.

MoreINSPIRATION
  • Acasă cu o singură familie eficientă din punct de vedere al energiei, în Anglia de Sud, construită pe amplasament
  • Rezidența de familie din Africa de Sud face cea mai mare parte a unui site de colț
  • Casa inspirată de familie proiectată cu respect pentru site-ul și împrejurimile sale

Hideawayul confortabil are un dialog frumos cu împrejurimile sale, oferind culori care îi permit să se amestece. Alte detalii interesante îl reprezintă faptul că, așa cum au declarat arhitecții, casa este complet desprinsă.

Electricitatea este furnizată de panouri solare, iar râul din apropiere servește drept sursă de apă. Apa este stocată în două containere înalte și gravitația o duce către destinație. Este unul dintre lucrurile care fac ca această casă de deșert să iasă în evidență.

Legătura casei cu împrejurimile este probabil cea mai importantă caracteristică definitorie a întregului proiect. Interiorul este deschis spre exterior, iar peisajul oferă un fundal minunat pentru spațiile de locuit confortabile.

Puntea exterioară din lemn și rampa înclinată servesc ca un tampon între spațiile interioare, în largul exterioară, stabilind o tranziție lină și fără sudură între cele două zone.

Autor: Simon Jenkins, Poștă Electronică

Lăsați Un Comentariu