Lemnul salvat găsește o nouă viață în casa de locuit / muncă

Marele portbagaj în Montreal, Canada, este MARK + VIVICel mai recent proiect. Situat în cartierul de tranziție Pointe-Saint-Charles, casa recent renovată de 1100 de metri pătrați servește atât studiouri de reședință și de lucru pentru designeri Mark Fekete și Viviana de Loera.

Structura expusă a clădirii, construită în 1880, susține o integrare capricioasă a materialelor industriale tradiționale și un design inteligent și eficient. În loc să fie expediate la depozitul de deșeuri, lemnul salvat din demolare - inclusiv vechile cadre și plăci de pardoseală - a găsit o viață nouă, ca mobilier rezistent, dar gustos, dulapuri și blaturi.

Coloane și grinzi de oțel au fost adăugate pentru a susține structura existentă a cadrului-lemn. Stânga expusă și pictată în alb, noile "oase" nu numai că ridică, ci grațios completează vechea.

Plecările neașteptate de antic în timpul demolării au contribuit la influențarea procesului de proiectare a diferitelor spații în ansamblu. Au fost descoperite jucării vechi, unelte antice și semne vintage de smalț, care acum joacă un rol integrat în decorul casei.

"Am vrut să creăm o casă care a capturat esența și caracterul unei case clasice din secolul al XIX-lea, canadiană, infuzată cu atingeri contemporane de joc și stil", spun designerii. Ce credeți despre rezultat? [Fotografii și informații furnizate de Studia MARK + VIVI]

Autor: Simon Jenkins, Poștă Electronică

Lăsați Un Comentariu