Biroul No Picnic de Jonas Elding și Johan Oscarson

Nu Picnic este o agenție de creatie bazată pe Stockholm, care are nevoie de un nou birou. L-au rugat pe Jonas Elding și pe Johan Oscarson să ajute la asta. Cererea părea simplă la început, dar, de obicei, planurile nu se potrivesc cu ceea ce vedeți pe site. Arhitecții s-au confruntat cu o mare provocare atunci când și-au dat seama că spațiul principal al clădirii pe care trebuia să-l transforme într-un birou a fost împărțit în două de o platformă de mezzanină din oțel.

Clădirea era o fostă cazarmă militară din anii 1980. Platforma de oțel era așezată pe coloane și nu era ceea ce ar fi planificat să includă arhitecții în designul lor. Cu toate acestea, pentru a evita costurile inutile, au hotărât să lucreze în jurul lor. Trebuiau să găsească o modalitate de a include această platformă în proiect, fără a face ca aceasta să pară ciudată sau ciudată. În cele din urmă, inspirația le-a lovit. A fost destul de neobișnuit, dar inspirația a venit dintr-o fotografie a Sala de Oglinzi din Versailles.

MoreINSPIRATION
  • VDAB Office Building de către BOB361 Architects
  • Un birou de arhitectură de 14 mp care dispune de o structură internă a țevii
  • De la o stație de autobuz la un birou de turism

Ținând cont de această imagine, arhitecții au decis să proiecteze întregul spațiu într-un mod iluzionist. Pereții erau acoperiți în aluminiu rulat reflectorizant și astfel zona mezaninului a fost transformată într-o serie de încăperi ascunse în spatele unei imagini oglindite a spațiului. A fost o idee inteligentă. Sala de ședințe este acoperită cu sticlă. Deasupra nivelului mezaninului există o zonă de lucru care poate fi accesată printr-o scară. Drept rezultat, cu o oarecare inspirație și creativitate, ceea ce părea la început ca o muncă imposibilă sa dovedit a fi un proiect provocator, dar foarte interesant și satisfăcător.

Autor: Simon Jenkins, Poștă Electronică

Lăsați Un Comentariu