Tiered Residence în armonie cu împrejurimile sale și priveliști frumoase

Construit într-o frumoasă zonă stâncoasă, pe țărmul unui lac, Residence Estrade este o casă familială mare și magnifică care face cea mai mare parte din împrejurimile și locația sa. Casa a fost proiectată de MU Architecture, un studio care preia fiecare provocare cu o atitudine entuziastă și care crede cu tărie că fiecare proiect ar trebui să fie rezultatul armoniei perfecte între dialog și creativitate.

Reședința este situată în Quebec, Canada și ocupă o suprafață de 3.600 de metri pătrați. A fost finalizată în 2015. Strategia folosită de arhitecți a fost să încerce să evidențieze cât mai bine toate particularitățile site-ului în loc să încerce să le diminueze și să le elimine sau să le ascundă. Ca rezultat, casa are un design unic care răspunde topografiei neobișnuite.

Pentru reședință a fost aleasă o dispunere eșalonată. Acest lucru a însemnat că a fost proiectat cu o multitudine de terase care au propriul lor rol. Terasele stabilesc un dialog puternic între spațiile interioare și împrejurimile lor în aer liber. De asemenea, au fost frumos proiectate, cu podele din lemn care se potrivesc cu cele ale spațiilor interioare. Asta înseamnă că există coeziune între spații și că tranziția este netedă și aproape fără sudură.

Ușile mari de sticlă glisante asigură, de asemenea, o tranziție fără întreruperi între spațiile interioare de locuit și terasele lor adiacente. În plus, acestea aduc, de asemenea, o mulțime de lumină naturală și expune priveliștile minunate ale lacului și peisajul înconjurător. Gradina rock proiectata cu ceea ce a fost excavat de pe site-ul poate fi, de asemenea, vazut si admirat din interior.

MoreINSPIRATION
  • Bay Residence cu un design ascuțit și o coajă de beton
  • Ocean Views Single Family Residence
  • Reședință cu vederi frumoase la o vale largă și la pădure

La proiectarea scărilor, arhitecții au dorit ca acestea să pară ușoare și au reușit acest lucru prin eliminarea coloanelor care de obicei fac parte din balustrade. Ca urmare, acestea au fost făcute din sticlă și ele rămân transparente, expunând șanțurile și spațiul dintre ele.

Un șemineu pe două fețe este un compartiment între spațiul de locuit și bucătăria și zona de luat masa. Împreună, toate aceste spații formează un plan de etaj deschis. Fiecare are propriile particularități de design și ambianță. Bucătăria, de exemplu, a fost proiectată cu mobilier din cenușă neagră și o verandă adiacentă.

Nivelul superior este locul în care este situat dormitorul principal, împreună cu baia proprie și dulapul mare de intrare. Atât dormitorul, cât și baia sunt expuse la priveliști panoramice.

Autor: Simon Jenkins, Poștă Electronică

Lăsați Un Comentariu